(سرمقاله دوازدهمین شمارگان مجله ی منهاج)
«یَا مُمْتَحَنَهُ امْتَحَنَکِ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صَابِرَهً »
بعضی انسانها از گفتن سال های حیاتشان گریزاناند، در حالی که عددی بیش نیست! امّا همین عدد برای انسانهایی که نظیر ندارند، حال و هوایی دیگر دارد؛ حتی برخی از سرِمعرفت در معامله با خداوند آمادهاند که تقدیرِ جان¬شان تغییر کند و عزیزِوجودشان بیشتر در دنیا باقی بماند!
سخن از حضرت فاطمه (سلام الله علیها) است که شمارگان اندک روزهای زندگیاش جرس فریاد بر میدارد و سیل اشک را از ناودان دیدگان جاری میسازدکه از چه روی، یگانه یادگار نبی(صلی الله علیه وآله) تنها باید هجده بهار مجال زندگی یابد؟… و این پرسشی است برای هر مسلمان آزاد اندیش، تا راه اصلی دین را بیابدکه خوشبختی به وسیلۀ شناخت درست، دست یافتنی است.
عقل، مدهوش از وجودش
زبان، قفل از ستودناش
قلم؛ شکسته ازمدحاش…
که او «حوراء الانسیه » است. پس من که هرگز! صاحبان اندیشه هم، از ابتدای خلقت تا انتها نمیتوانند او را آنگونه که هست توصیف کنند.
چشم به سیاهی میرود که چرا امروزِروز نیز قبرش چونان قدرش پنهان است و هنوز نتوانستهایم فاطمه(سلام الله علیها) را به عنوان اسوه ای شایسته، به مردان و زنان روزگار خویش معرّفی کنیم!
او که در آشفته بازار دین فروشی، رسم جوانمردی را به مردم هزار چهره آموخت ولب به سخن گشود که :«واعجبا! أنَسیتَ یومَ غدیرخم!؟ »
آن گاه که خفّاش ها در روزِ روشن به میدان آمده بودند تا تیشه بر ریشۀ دین زنند، جان خویش را در برابر نسلی ملخ زده بر مسلخ عشق برد تا قصر رویاهای دشمن را ویران کند و تاریخ برای همیشه به خاطر بسپارد که: «علی(علیه السّلام) تنها نیست.»
بانویی که ایستادگی در برابر تلخ کامیهای روزگار، او را باکی نیست. پنجه در پنجۀ گردن فرازان، با غیرت هاشمیِخود، چهره از نقاب منافقان برمیدارد تا امروز، ما شوکت دیرین تشیّع را به امضای سرخ فاطمی به نظاره بنشینیم و تداوم بخشِ حرکت الگوی هستی، در دفاع ازحریم ولایت باشیم تا فردا نه در حسرت با او بودن، بلکه از شیعیانحقیقی او باشیم که:
«فَعِنْدَ ذَلِکَ تَوَدُّ الْخَلَائِقُ أَنَّهُمْ کَانُوا فَاطِمِیِّین »
امروز، معرّفی ابعاد مختلف شخصیّت فرهنگی،اجتماعی، سیاسی،عاطفی،خانوادگی و… فاطمه-مرضیّه(سلام الله علیها) باری گران بر دوش ماست، که این پرداخت به یقین، فرهنگ جامعۀ ما را بیشتر مترقّی خواهد ساخت.
به امید زدوده شدن غبار پاییزی از رخسارۀ اسلام با ظهور فرزند برترین بانوی دو سرا ، دفتردوازدهم منهاج را به نام حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیه) میگشاییم.
«فَأَظْهِرِ اللَّهُمَّ لَنَا وَلِیَّکَ وَ ابْنَ بِنْتِ نَبِیِّکَ الْمُسَمَّى بِاسْمِ رَسُولِکَ صَلَوَاتُکَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ حَتَّى لَا یَظْفَرَ بِشَیْءٍ مِنَ الْبَاطِلِ إِلَّا مَزَّقَهُ وَ یُحِقَّ اللَّهُ الْحَقَّ بِکَلِمَاتِهِ وَ یُحَقِّقَه »